Szárítók, kazánok - Csiba Kft | Új, használt faipari gépek, faipari kellékek

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szárítók, kazánok

Szárítók, kazánok, kondenzációs, konvekciós kazánok

Szárítók

Egyedi tervezésű dobszárító, kondenzációs szárító és konvekciós szárító rendszereket forgalmazunk, amelyekkel a szárítandó anyag nedvességtartalmát pontosan a kívánt értékre állíthatja be. A fejlett technológia lehetővé teszi, hogy a szárítás más kis volumennél is gazdaságosan történjen. Brikettálás és pelletálás nedves alapanyag esetén már kis volumenben is gazdaságos, ehhez Briklis BUS dobszárító rendszereinket ajánljuk. A dobszárítók előnye a jó szabályozhatóság és a kis helyigény.

A kondenzációs szárítók üzemeléséhez elektromos áramforrásra van szükség, ezért ezt a fajta szárítást olyan cégeknek ajánljuk, ahol nem áll rendelkezésre olcsó energiaforrás (pl. fahulladék) ill. akik keményfát szárítanak (bükk, tölgy). A kamrában lévő levegőt az aggregátok segítségével melegítik fel, ez áramlik a rakatok között. A levegőkeringtetést a tető és az álmennyezet között elhelyezett ventilátorok végzik. Az áramló levegő kivonja a nedvességet a fából. Amint a szárítandó fafajtól függő hőmérsékletet és relatív nedvességet elérik, a kompresszor bekapcsol és az aggregát elkezdi a vizet kivonni. A víz egy speciális nemesacél párásítón kondenzálódik, majd kivezetik a kamrából. A kondenzáció során felszabaduló összes hőt a kamra melegítésére használják fel. Ez a hő elegendő a kamra fűtésére. További elektromos fűtésre csak a kamra betöltése után a fa melegítéséhez lesz szükség.

A konvekciós szárítóberendezés elsősorban olyan cégek számára alkalmas, ahol nagy mennyiségű fahulladék keletkezik vagy más olcsó energiaforrás áll rendelkezésre. A kamrában lévő levegőt hőcserélő melegíti fel. A rakatok közötti levegőáramlást ventilátorok biztosítják. Áthaladáskor a levegő elvonja a fából a nedvességet. Amint a szárított fafajtól függő elvárt hőmérsékletet és relatív nedvességet elérték, a csappantyúk kinyílnak – a meleg és nedves levegő kiáramlik. A szárítókamrába azonos mennyiségű levegőt engednek be, mint amennyit kiengedtek. Ezt a levegőt felmelegítik, ezután alkalmassá válik további nedvesség elvonására a fából. A relatív nedvességet és a fában lévő nedvességet ezzel a módszerrel csökkentik, míg a kívánt fanedvességet el nem érik.

Minden általunk kínált gép magyarországi garanciával, gépkönnyvel kerül átadásra.

Tekintse át kínálatunkat!

Ajánlatkérés
Kazánok műszaki adatai

Kazánok

A Csiba Kft. a lengyel Hamech kazánjait, tüzelő rendszereit forgalmazza. A Hamech szilárd tüzelésű kazán kisebbik változatai alkalmasak nagyobb családi házak, kisebb ipari létesítmények fűtésére, de kínálunk komplett kazánrendszereket több tízezer négyzetméteres komplett ipari parkok fűtéséhez is. A forgalmazott kazánok mindegyike 60 év szaktudást hordoz magában. Stabil működésű, kipróbált, megbízható kazánok és rendszerek ezek, amelyek kedvező áruk mellett elhanyagolható karbantartási költségek ráfordításával működnek évtizedekig hibamentesen. KWH szilárdtüzelésű kazánjaink alkalmasak fa, mezőgazdasági melléktermék, valamint szén tüzelésére is. AZSD forgácstüzelő egységünkkel kiegészítve kazánjaink alkalmasak mindenféle faipari melléktermék, forgács, apríték tüzelésére is, köztes foldolgozás nélkül. Minden általunk kínált gép magyarországi garanciával, gépkönnyvel kerül átadásra.

Ajánlatkérés
Kazánok műszaki adatai
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz