Brikettálók, pelletálók - Csiba Kft | Új, használt faipari gépek, faipari kellékek

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Brikettálók, pelletálók

Csiba Kft - Brikettáló, pelletáló, brikett prés, pellet prés, szalmabrikett, fabrikett, pellet

Brikettálók, pelletálók

A brikettálás és a pelletálás a faipari melléktermékek legnépszerűbb újrahasznosítási formája, és a fémiparban is növekvő népszerűségnek örvend. Brikettáló, vagy brikett prés, illetve pelletáló, vagy pellet prés alkalmazásával jelentősen csökken a melléktermékek térfogata, viszont növekszik felhasználhatósága. A brikett és a pellet kényelmesen csomagolható és szállítható, a fabrikett és fapellet fűtőértéke pedig igen magas.

A brikettálás általában kisüzemi keretek között is kiválóan alkalmazható, a megfelelő frakcióméretű és nedvességtartalmú alapanyag előkészítés nélkül brikettálható. A pelletálás inkább nagyüzemi szinten működik hatékonyan, inkább pelletáló üzemben gondolkodunk, mint egy szóló pelletprésben. A pelletprés specifikált alapanyagot igényel mind frakcióméret, mind nedvességtartalom, mind tisztaság (fém- és üvegmentesítés) tekintetében. Akár brikettáló, akár pelletáló a rendszer, a kötőanyagot maga a fa, az abban található lignin és cellulóz szolgáltatja, ragasztóanyagra tehát sem brikettáló, sem pelletáló esetében nincs szükség.

Miért vásároljon tőlünk brikettáló gépet, pelletáló rendszert?

Mindkét rendszer felépítése logikailag egyszerű - óriási nyomással préselünk. Egy üzembiztos és termelékeny brikettáló vagy pelletáló rendszer kialakítása viszont mérnöki szempontból nem egyszerű feladat. A gépeknek több száz bar nyomással kell dolgozniuk akár három műszakban, nem melegedhetnek túl, nem hibásodhatnak meg. Ehhez pedig megfelelő anyagválasztás és tervezés szükséges, amit manapság is sok gyártó elnagyol.

Az általunk forgalmazott Briklis faipari és fémipari brikettálók több, mint 20 év tapasztalatával és szaktudásával dicsekedhetnek. A cseh cég nem pusztán gyártó, hanem a brikettálás európai fejlődésének úttörője. A Briklis brikettálók a legjobb ár-érték arányú, és a leginkább üzembiztos brikettálók Európa-szerte, ezt számtalan referenciánk tanúsíthatja.

Az általunk kivitelezett pelletüzemek, pelletáló rendszerek szállítója a német Salmatec cég. Több, mint 40 év tapasztalata és magasan képzett mérnökgárdájuk segíti őket abban, hogy tökéletes megoldást szállítsanak minden alapanyag pelletálásához. Rendszereiket nem évekre, hanem évtizedekre tervezik, a használt eljárások pedig világviszonylatban is a csúcstechnológiát képviselik. Minden általunk kínált gép magyarországi garanciával, gépkönnyvel kerül átadásra.


Ajánlatkérés
Brikettálók, pelletálók műszaki adatai
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz